19. kesäkuuta 2011

from Paris with love

Olipas reissu!

sisko ja sen jumalatar


Matka Pariisiin alko tiistai aamuna ihan hyvin, kaupungin julkinen liikenne hoitu ihan ajallaan ja olin asemalla hyvissä ajoin valmiina nousemaan junaan kohti Lyonia! Siellä sitten vaihto ongelmitta junaan joka meni suoraan Charles de Gaullen lentokentälle missä Iinan piti olla mua vastassa mutta kuten arvata saattaa niin eihän se osannu aikatauluttaa tätä hommaansa oikein vaan missas bussin, bravo! Koska en halunnu hukata itteeni niin päätin istua hiljaa paikalleni odottamaan noutajaa koska en oikein tienny mistä Ulla olis pitäny hakee ja oli mulla siinä kuitenkin reilu tunti ennen kun Ullan kone edes laskeutu! Istuin siis ja odotin, lähettelin tärkeitä viestejä ja tuijottelin ihmisiä.
Iina sitten pääs lopulta paikalle ja löydettiin toisemme (en voinu olla tunnistamatta sellasta hämmentyneen näköstä talipäätä) ja sit lähettiin ettimään Ullaa. Ja löytyhän sekin heti kun päästiin sinne saapuneiden lentojen alueelle, siellä se koitti jo karata ulos, hyvä että osuttiin  paikalle koska ties mihin se olis päätyny…

Hypättiin sitten RERiin Iinan opastuksella ja taituroitiin tiemme aina meiän kotipysäkille, Pereirelle ja löydettiin meiän hotellikin suhteellisen hyvin, joku nainen neuvo että missä päin se tie oli ja siitä eteenpäi hommahan oli lasten leikkiä! Majottauduttiin siis Hotel Flaubertiin, kahden tähden lukaaliin. Tietysti meiän huone oli ylimässä eli 4. kerroksessa ja tietenkin hissi oli epäkunnossa! Huone oli oikeen mukava, tilava vaikka oli lisävuode ym.

Siinä sit hetki rentoiltiin ja vaihdettiin vaatteet ennen kun lähdettiin ihmettelemään jälleen maailman menoo. Lähdettiin kävellen kohti Riemukaarta joka oli n. 1km päässä ja tutustuttiin vähän tähä meiän kortteliin siinä samalla. Otettiin siitä tötsästä monet kuvat, tai ainakin minä otin ja lähdettiin sit kävelemään Champs-Élyséetä eteenpäin, ihmeteltiin vaan. Sitte alettiin ettiin ruokapaikkaa ja kierrettiin niin mahottoman monet kattomassa kunnes sitte löydettiin oikeen kiva, rauhallinen ravintola joka osottautukin olevan  ihan meiän kulman takana! (oli siis lyhyt matka kontata kotiin)

hyvin tarkennettu, Iina!


Syötiin kaikki jotain tyypillistä eteläranskalaista ruokalajia joka vaikutti olevan jonkinlainen variaatio mustasta makkarasta omenahillon kera, oikeen maukasta! Jälkkäriks sitten mulle suklaakakkua ja näille kahdelle hienohelmalle vadelma-marenki-sörsselit.
Ja sitten kotiin ja unta palleroon!

Seuraavana aamuna sitten herättiin aamiaiselle siinä puol 9 aikaan ja sitte vähän ennen klo 11 hypättiin metroon ja lähdettii kohti Notre Damee. Nähtiin siinä matkan varrella Louvre ulkoopäin (Iinaa lainaten “mitä tää [Louvre] tässä tekee?!?!?!?!?!?!!!!”) Päästiin sitte sinne Notre Damelle ja ensin kuvailtiin sitä ulkoo ja sitten entrattiin ja kierreltiin siellä jokunen tovi. Hommattiin myös meille kaikille semmoiset hienot kolikot, tuettiin katolista kirkkoo jne. Mut se o hieno! ;)

Notre Dame


Sit lähdettiin ettiin lounaspaikkaa ja löydettiinki joku semmone kuppila missä se nainen oli vähän töykeä ja totesin pöytään istuessani hiukan karkeasti että onpas töykeä tarjoilija ja sitten hetken päästä oivalsin että viereisen pöydän seurue oli suomalainen…… Noooh, mitäs pienistä! Siinä sitte syötiin ja sit lähdettiin jälleen kierteleen ja katteleen. Otettiin sit metro kotiin että käytii vaihtaa vaatteita jne ennen ku lähdettiin sitte hakeen Jassua P Nordista eli Gare du Nord (sen juna oli siellä 16h50 ja me lähdettii siihen aikaa hotellista…) Sieltä me sitte löydettiin tää pikkunen Vantaa ja hetken pähkäiltyämme päätettiin lähtee kattomaan Sacre Coeur ja minä loistavan suuntavaistoni kanssa johdatin meidät sinne! No, ainakin päästiin perille…
Ja sit siinä portaiden alapäässä todettiin että ei sitä nyt tarvis nähdä sisältä että otetaa tästä nää kuvat ja mennään kaljalle. Ja sitte mentiin. Mulla tosin oli tärkee omenamehu kun en tosta kaljasta niinkään välitä…

Sacre Coeur!


Sit olikin jo ruoka-aika ja etittii joku äitin vinkkaama ravintola, oli semmone aika hektinen se kun järkyttävä melu kaiken aikaa ja kuuma ja kaikkee mut tosi mukava oli silti! Ruoka tuli nopeeta ja oli hyvää! Ja siinä kun sit tilattiin jälkkärii ja olin sillee et compottee nii tarjoilija kysy että c’est quoi ca? eli mitä se on vaikka Jassu just oli tilannu saman ja joo, aika random :D siinä sit kun oltiin lähtemässä sieltä ravintolasta nii nähtiin et ulkona sellane joku 10m jono tmv ja todettiin vaa et tultiinpahan hyvään aikaan!

Tää seuraava päivä eli torstai oli kyllä kaikista tärkein! Kerrottakoon näin aluks että otin sen päivän aikana 521 kuvaa, kuka arvaa mitä me tehtiin? Ehkei kukaan tai sitten kaikki, en tiedä, mutta minäpä kerron!
Me mentiin DISNEYLANDIIN! Olin aika taivaassa. Vaikkei me kovin moneen laitteeseen keritty niin silti se oli ihan mahtavaa! Ja nähtiin se paraati ;) hihihiih tässä kohtaa kuvat kertoo enemmän kun tuhat sanaa joten;

hihiii
DUMBO!
mauseet koko rahan edestä!
Iinan laite!
Iina Iinan laitteessa ja peukku!
Iinan laitteesta vesiputous
kaupassa tärkee mussuttava kirahvi
Aladdinin palatsin portilla
Kummitustalo
vuoristorataaa
tommonen söpö pikkupoika tiikeri asussa :)
Toy Storyn sotilaat!
Aladdin ja Jasmine
talutushihnassa...
epic mickey
SATULINNA!


Alkuperänen suunnitelma oli olla sielä vaan pari tuntia mutta koko päivähän siellä vierähti… Ja jätettiin se Iina sitte sinne ja lähdettiin Ullan kaa takasin kohti Pariisia!
Meillä ei ollu sitte ihan kauhea nälkä kun oltiin lounaalla syöty hyvin nii syötii vaa salaatit ja palauduttiin hotellii ottaa lepoo ennen viimesen kokonaisen päivän koitosta, eli shoppailua!

jonotuskuva!
Aamulla sitten aikasin ylös ja valmiina päivän haasteisiin, kierrettiin lähistön kaupat ja lähettiin sitten hakemaan Jassua jälleen. Ensimmäisenä missiona sitten sen jälkeen kun oltiin päästy Champs-Élyséelle, oli jonottaa Abercrombielle. Erittäin tärkeetä. Siinä sitä sitte jonotettiin varmaa puolisen tuntia ja otettiin jonotuskuvia ja näin ja sitten kun päästiin sisälle niin otettiin toki kuvat sen paidattoman miehen kanssa ;)
Kierrettiin se liike sitten ja täytyypähän todeta että ne siellä luulee olevansa ihan liian tärkeitä! Ne vaatteet oli ihan sikahintasia ja se liike oli jotenki… en osaa kuvailla, siitä puuttu sitä jotain.

riemukaari
Sit siirryttiin vähän varteenotettavimpiin kauppoihin ja mukaan tarttu sit toki kaikkee pientä kivaa, löysin jakun, shortsihameen ja semmose viittasysteemin ja keskiviikkona olin jo ostanu sellasin pitsiboleron niin ihan hyvä saldo sillee, ei nyt ihan silmittömästi tullu tuhlattua. Mielestäni.

Käytiin sit kans syömässä taas jossai kahvilantapasessa ja oli aika hienoo kun ne toi ihan meitä varten pöydän ja kaikkee ulos! Mut se oli jo alkujaan vähän siinä syrjässä ja sit vielä kun porukkaa alko hälvenee nii oltiin ihan eristyksissä, pakollinen hajurako tmv…

tärkeenä siinä, tötsä takana!
Illan suussa siinä sanottii sitte heipat Jasminelle ja mentiin taas hotellii vaihtaa vaatetusta jonka jälkeen suunnattiin kohti Eiffeliä, sitä kuuluisaa tötsää. Päätettii käydä ensin sitte syömässä ja löydettiin oikeen kiva ravintola siitä melkein Eiffelin juurelta jossa sit otettiin fiinit aperitiivit ja tilattiin listan kalleimmat härän sisäfile pihvit ja jälkkäriks tiramisua. Olin varmaankin niin kovin hurmaava ja räpytteli sopivissaa määrin koska päästiin 9€ halvemmalla mitä olis pitäny! ;) taitolaji
Siellä ravintolassa oli DJ joka soitti aika random musaa ja siinä kun oltiin maksettu nii se tarjoilijapoitsu kysy että mistä me ollaan ja sanoin että Suomesta ja se mietti sillee hetken ja heitti sitten “Tack!” :D

Lähdettiin siitä sitte kohti sitä Eiffeliä mutta koska oltiin laiskoja matkaajia niin ei vittitty sen lähemmäs mennä joten napattiin parit kuvat ja siirryttiin metroon ja mentiin aina Champs-Élyséelle asti jossa sitte käveltiin ja poikkeiltiin kauppoihin kun ne liikkeet siellä on auki johkin puoleen yöhön! (Ullaa lainaten “kuka nyt yöllä shoppailee?”) Päädyinkin sitte ostaan hiusharjan kun vanha vähä heikossa hapessa ehhee…

Tänä aamuna sitte herättiin klo 9, syötiin aamupala ja laitettiin kamat kasaan kun huoneen luovutus oli klo 11. Hypättii metroon ja sieltä löydettiin tiemme helposti bussipysäkille josta lähti Roissybus, helposti siis päästiin kentälle siinä vähän ennen yhtä. Mentiin sitte vielä ravintolaan siinä syömää lounasta ennen kun lähetin Ullan check-in pisteeseen ja siitä edelleen, en tiedä miten tää tarina jatkuu. Oletettavasti hyvin. Ite kävin ostaan Oranginaa ja parkkeerasin itteni SNCF CDG asemalle lukeen Demiä jonka Jassu mulle lahjotti ja kuunteleen musiikkia. Ei siinä ollu kun 2h ajan tappoo ennen junan lähtöö…
Pääsin sitte ihan kunnialla kotiin ja kaikkee, junat toimi ajallaa  ja kaikkee ja pääsin käveleen tätä iki-ihanaa kotimäkee ylös, jes!

Nyt jäljellä 11pv perheessä, 2,5vk päästä kotona!:O nähdäään kohta siis ?

BISUJA

2 kommenttia:

  1. JIIII nauroin nii paljo tolle compotille :DDDDDDDDDDDDDD MDR oli niii kivaa!!!!!

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Olipas mukava matkakertomus.
    Sydämelliset kiitokset kaikille osallistujille. Matka oli elämyksiä ja kokemuksia täynnä.Päivät kuluivat vauhdilla, menoa ja shoppailua riitti.
    Aurinkoista kesän jatkoa ja näkemisiin!
    Uldu-puldu

    VastaaPoista